Vyhľadať
Close this search box.

Napíšte nám

Masívne drevo nestarne

Iste ste už niekde počuli, že drevo starne. Samozrejme, všetko na svete starne, teda aj nábytok . Dnes si ale dovolíme túto predstavu trochu narušiť.

Každý kus nábytku, ktorý si kúpite, sa časom opotrebováva, niekde buchnete do rohu, polejete ho kávou, alebo vínom. Umelé materiály, ako je lamino majú napríklad vysokú odolnosť voči znečisteniu, a všeobecne proti škvrnám. Horšie to už je s odolnosťou proti mechanickému poškodeniu. Stačí kus lamina alebo dyhu odlúpnuť a daný kus nábytku už nikdy nebude vyzerať dobre. Okrem toho začína jeho neodvratná skaza. Odhalí sa lepené drevotriesky, ktoré začínajú vlhnúť a puchřet.

masívny nábytok ošetrený olejom naproti tomu pri mechanickom poškodení nestráca svoje vlastnosti. Poškodené miesto sa Premačknite, ale odolnosť dreva voči vlhkosti aj ďalšiemu znečisteniu zostáva bezo zmeny. U lakovaného nábytku stačí pretrieť miesto, kde bol lak poškodený bezfarebným lakom a drevo je naďalej chránené.

Aj preto sa u masívneho dreva nebavíme o starnutí, ale patinovanie. Drevo si proste prirodzene počas svojho životného cyklu vytvorí patinu, odtlačí sa doň histórie Vášho života, jeho úžitková hodnota ale neklesá. masívny nábytok navyše môžete kedykoľvek reštaurovať. Stačí jednoducho prebrúsiť jeho povrch a znovu ho ošetriť olejom. Tento proces môžete opakovať počas rokov mnohokrát, avšak iba v prípade, že si tie drobné šrámy na svojom obľúbenom stolíku či posteli nezamilujú. Nakoniec práve tie tvorí charakter masívneho nábytku .

dlhá životnosť masívneho nábytku platí dvojnásobne pri nábytku z tvrdých drevín. dub, buk , Ale aj jaseň sú veľmi odolné dreviny. Mechanické poškodenie je na nich ťažko viditeľné. Ak sa teda rozhodnete zaobstarať nábytok z tvrdého masívu , Môžete sa spoľahnúť, že Vám bude slúžiť tak dlho, ako budete chcieť.

Ďalšie články

Kam ďalej?

Nakupujete vo veľkom?

Potrebujete vybaviť reštauráciu, hotelalebo kanceláriu? Urobte dopyt a my Vás kontaktujeme s veľkoobchodnú ponukou masívneho nábytku.

Poslať dopyt

Alebo napíšte priamo na e-mail: info@gregorynabytek.czalebo volajte 774 935 632.



Napíšte nám, radi Vám pomôžeme s výberom tovaru.



Táto stránka je chránená pred spamen pomocou reCAPTCHA od Spoločnosti Google.
Zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky.

Dáme Vám zľavu!

Prihláste si odber nášho newsletteru a získajte zľavu 3% na Váš nákup.