Vyhľadať
Close this search box.

Napíšte nám

Ako si vybrať stoličku k jedálenskému stolu?

Už ste niekedy sedeli v reštaurácii alebo bare na stoličke, ktorá bola príliš malá alebo príliš veľká pre stôl, príliš studená alebo ste si na nej nemohli oprieť ruku, pretože nemala opierku, ktorú jednoducho potrebujete na pohodlné sedenie? V takom prípade určite nemusíme vysvetľovať, aké dôležité je, aby boli stoličky pri vašom jedálenskom stole pohodlné a zároveň vizuálne ladili s celou jedálňou. Pozrite sa s nami na to, čo je potrebné zvážiť pri výbere nových stoličiek a z čoho si môžete vybrať v internetovom obchode Gregory Furniture, kde je 90 % stoličiek skladom, takže nemusíte čakať dlhé týždne na výrobu a dodanie.

Na veľkosti a výške stoličky záleží!

Na prvý pohľad by vás možno nenapadlo, aká dôležitá je správna výška stoličky, ale tento aspekt je potrebné zohľadniť pri výbere. Odmerajte vzdialenosť od zeme po koľajnicu, ktorá je pod doskou stola, zvyčajne približne 75 cm. Potom odpočítajte asi 30 cm, ktoré by ste mali ponechať na nohy, ktoré potrebujú určitý priestor, aby sa pri sedení cítili pohodlne. Výsledné číslo udáva rozmer rovnajúci sa maximálnej výške stoličky.

Okrem výšky je dôležité starostlivo vybrať veľkosť sedáku, aby ste sa necítili stiesnene. Ak si vyberiete stoličku bez podrúčok, sedák by mal byť široký približne 45 cm. V prípade, že v jedálni uprednostňujete sedenie na stoličke s podrúčkami, pre pohodlné sedenie sa určite odporúča o niečo väčšia šírka sedáku. Nezabudnite, že stoličky s podrúčkami sa nemusia zmestiť na 100 % k stolu, takže ak je vaša jedáleň menšia, nechajte si dostatok miesta na prechádzanie.

Pri výbere stoličky sa môžete rozhodnúť aj pre výšku operadla. Ak je priestor jedálne väčší, nebojte sa vybrať si stoličky s vysokým operadlom. V opačnom prípade odporúčame nižšie podrúčky, ktoré opticky nenarušia malý priestor.

Výber materiálu

Ak máte približnú predstavu o vzhľade vašej stoličky, je čas vybrať materiál, z ktorého bude vaša stolička vyrobená. Stoličky sú k dispozícii plastové alebo kovové, ale najobľúbenejšie sú stoličky z masívneho dreva. Tento materiál je veľmi odolný a stoličky z neho vyrobené sú kvalitné a pevné. Vyznačujú sa dlhou životnosťou, ku ktorej môžete prispieť aj správnou starostlivosťou o nábytok z masívneho dreva.

Dubové stoličky sú z krátkodobého hľadiska o niečo drahšie, ale ak vezmete do úvahy, že vám budú slúžiť po celé generácie, vďaka čomu sú aj nadčasové, zistíte, že z dlhodobého hľadiska sú dobrou kúpou.

Ak by ste však chceli ísť lacnejšou cestou, pozrite sa na jaseňové stoličky, ktoré majú v porovnaní s dubom o niečo svetlejšiu farbu.

V internetovom obchode Gregory Furniture nájdete aj drevené stoličky, ktorých sedák je vybavený čalúnením, ktoré zabezpečuje pohodlnejšie sedenie. Toto čalúnenie môže byť potiahnuté látkou aj koženkou. Berte však do úvahy, že daň za pohodlie bude zaplatená časom, ktorý budete musieť stráviť starostlivým a pravidelným upratovaním.

Prečo nakupovať stoličky v Gregory Furniture?

Všetky drevené stoličky dostupné v spoločnosti Gregory Furniture sú ošetrené tak, aby boli chránené pred nežiaducim poškodením. Ochrannú vrstvu tvorí olej, lak alebo kombinácia oleja a vosku. Ak si vyberiete stoličky ošetrené olejom, môžete očakávať výraznejšiu farbu a viditeľnejšiu štruktúru, ktorá je pre drevo typická. Okrem toho ochrana proti olejom poskytuje väčšiu odolnosť proti škvrnám. V prípade lakovanej úpravy je zaručený hladký a lesklý povrch nábytku, samozrejmosťou je odolnosť voči škvrnám. Kombinovaná ochrana olejom a voskom je vhodná pre tých, ktorí vyžadujú ľahší povrch nábytku a zároveň 100 % ochranu.

Nezabudnite, že nielen pre stoličky, ale aj pre stoly a každý kus dreveného nábytku v tej istej miestnosti je vhodné zvoliť vždy rovnakú ochranu, aby sa zabezpečil podobný vzhľad. V neposlednom rade dbajte na pravidelnú starostlivosť o nábytok z masívneho dreva.

Ďalšie články

Kam ďalej?

Nakupujete vo veľkom?

Potrebujete vybaviť reštauráciu, hotelalebo kanceláriu? Urobte dopyt a my Vás kontaktujeme s veľkoobchodnú ponukou masívneho nábytku.

Poslať dopyt

Alebo napíšte priamo na e-mail: info@gregorynabytek.czalebo volajte 774 935 632.



Napíšte nám, radi Vám pomôžeme s výberom tovaru.



Táto stránka je chránená pred spamen pomocou reCAPTCHA od Spoločnosti Google.
Zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky.

Dáme Vám zľavu!

Prihláste si odber nášho newsletteru a získajte zľavu 3% na Váš nákup.