Vyhľadať
Close this search box.

Napíšte nám

Ako si vybrať posteľ?

Nábytok z masívu je u zákazníkov veľmi obľúbený či už pre svoju kvalitu, tak aj pre svoj vzhľad. Poďte si s nami prejsť zopár dobrých tipov a rád, s ktorými bude výber postele jednoduchší.

Na veľkosti záleží

Pri rozhodovaní sa o veľkosti postele vstupuje do hry pomerne veľké množstvo aspektov, ktoré je nutné brať do úvahy.

Prvým dôležitým bodom sú rozmery miestnosti. Či už hľadáte manželskú alebo jednolôžkovú posteľ, nie je cieľom, aby zabrala kompletne celú miestnosť. Ďalej je samozrejme dôležité, aby predovšetkým urasteným mužom nečúhali nohy z postele. Jej dĺžka by preto mala byť aspoň o 10 cm dlhšia ako výška človeka . V neposlednom rade vezmime do úvahy aj výšku postele, ktorej najmenší odporúčaný rozmer je 30 cm . U seniorov, ktorým často robia vstávanie zo sedu menšie alebo väčšie problémy, je odporúčaná výška postele aj s matracom a roštom 50 – 60 cm.

Ak vyberáte manželskú posteľ , pre ktorú máte v priestrannej spálni dostatok miesta, môžete hľadať medzi najväčšími rozmermi 200 x 200 cm , ďalej sú však v ponuke aj menšie manželské postele o veľkosti 200 x 180 cm , prípadne 200 x 160 cm .

Ak hľadáte jednolôžkovú priestrannú posteľ, na ktorej sa v prípade núdze dokážu vyspať dve osoby av izbe je na ňu dostatok miesta, najlepším variantom bude posteľ z masívu o rozmere 140 x 200 cm . Dostupné sú samozrejme aj menšie jednolôžkové postele 120 x 200 cm av neposlednom rade aj dopytovaný rozmer 90 x 200 cm , ktorý je úplnou klasikou.

Výber na základe dreva

Materiály masívu sú delené do kategórií podľa tvrdosti a tým aj odolnosti a životnosti dreva. Do skupiny mäkkého dreva je radené napríklad smrekové alebo borovicové drevo . Táto alternatíva je pre ľahkú dostupnosť v strednej Európe najlacnejšia. Nasleduje skupina tvrdého dreva, kam je radený buk. Tento materiál je tvrdý a odolný . Ak si však potrpíte na viditeľnej štruktúre dreva, dub , ktorý taktiež spadá do skupiny tvrdého dreva, bude pre výber vašej postele tým pravým orechovým.

Dostupné varianty postelí

Pri výbere postele samozrejme dbáme na to, aby jej vzhľad vizuálne pekne zapadol do konkrétnej miestnosti. Ak vyberáte posteľ tam, kde sú k nájdeniu prvky tmavého kovu, máme pre vás ponuku krásnych postelí v kombinácii masívneho duba a kovu .

Posteľ Olívia , dostupná v mnohých rozmeroch, je postavená na kovových rámoch v čiernej farbe, čím podporuje pevnosť a odolnosť samotného tvrdého dubového dreva. Posteľ je veľmi moderná a obydlie dodáva súčasný vzhľad a nadčasový štýl. Drevo sa pýši krásnymi, na povrchu vystupujúcimi kresbami, vytvára útulný dojem av neposlednom rade pôsobí prirodzene.

Pokiaľ však kov do svojej spálne vnášať nechcete, vyberte si z ďalších dostupných variantov. Najobľúbenejšou posteľou z masívu bez prvkov kovu je dubová masívna posteľ Pavla s úložným priestorom pod posteľou. V prípade tohto variantu sa jedná o úložný priestor, ktorý je ukrytý pod zdvíhacím roštom postele . Dostupné sú však aj postele s variantom šuplíkov pod posteľ .

Posteľ s úložným priestorom alebo bez neho?

Pri pomyslení na posteľ s úložným priestorom vám možno ako prvá príde na myseľ možnosť väčšieho miesta na ukladanie vecí , čo je tiež jeho najväčšia výhoda. Pod posteľ môžete uschovať sezónne oblečenie alebo napríklad posteľnú bielizeň.

Výhodou postele bez úložného priestoru je však neustále prúdiaci vzduch, čím sa lepšie odvetráva matrac. Ďalším benefitom je dostupný priestor, pod ktorým je možné jednoducho upratovať, vysávať a stierať prach.

Výber roštu, čela a nočného stolíka – doplnkové nevyhnutnosti

Rošty, tiež dostupné na Gregory nábytok, sú delené do skupín pevných a lamelových. Pevný rošt je považovaný za základný a lacný variant . Jeho pružnosť je takmer nulová a nemá schopnosť roznášať váhu tela.

Neprosto opačné vlastnosti majú lamelové rošty. Lamelové rošty sú pružné, v niektorých prípadoch taktiež ponúkajú nastaviteľnú tuhosť. Pružné lamely roznášajú spolu s dobre vybraným matracom váhu tela po celej posteli tak, aby nedochádzalo k preležaniu jedného miesta, čo by do budúcnosti negatívne ovplyvňovalo kvalitu spánku. Najkvalitnejšie lamelové rošty ponúkajú dokonca viac zón s rozdielnou tvrdosťou.

Posledným aspektom na zváženie je výber čela. To môže byť látkové alebo drevené. U látkového je výhodou, že sa oň môžete oprieť v prípade, keď si chcete v posteli napríklad čítať. Nevýhodou však je, že nie je ťažké ho ušpiniť a úplne ľahké očistiť a tiež zakrýva značnú časť dreva s krásnymi kresbami . Výborným variantom je preto odnímacie látkové čelo, ktoré je možné v prípade potreby kedykoľvek nasadiť.

Čo sa týka výberu nočného stolíka , vždy si radšej vyberajte ten z rovnakej kolekcie . Nielen že sa bude k posteli hodiť vzhľadom, ale aj svojou výškou.

Záverom

Vyberte si posteľ, ktorá sa vám bude páčiť a na líhanie do nej sa budete vyložene tešiť, to je v konečnom dôsledku to úplne najdôležitejšie.

Ďalšie články

Kam ďalej?

Nakupujete vo veľkom?

Potrebujete vybaviť reštauráciu, hotelalebo kanceláriu? Urobte dopyt a my Vás kontaktujeme s veľkoobchodnú ponukou masívneho nábytku.

Poslať dopyt

Alebo napíšte priamo na e-mail: info@gregorynabytek.czalebo volajte 774 935 632.



Napíšte nám, radi Vám pomôžeme s výberom tovaru.



Táto stránka je chránená pred spamen pomocou reCAPTCHA od Spoločnosti Google.
Zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky.

Dáme Vám zľavu!

Prihláste si odber nášho newsletteru a získajte zľavu 3% na Váš nákup.