Vyhľadať
Close this search box.

Napíšte nám

Čo robiť, ak vaša posteľ vŕzga?

Vŕzganie postele je veľmi nepríjemný problém, ktorý nám buď bráni zaspať, alebo nás počas noci budí nepríjemným praskaním, ktoré je počuť pri najmenšom pohybe. Ako tento problém zastaviť a nadobro s ním skoncovať?

Krok za krokom

Posteľ je primárne určená na odpočinok, takže nepríjemné vŕzganie je to posledné, čo chceme počuť, keď túžime po pokoji. Aby sme mohli vŕzganie odstrániť, musíme najprv zistiť jeho pôvod.

Najčastejšími príčinami sú uvoľnené skrutky, a teda spoje lôžka, rošt a v neposlednom rade nerovný povrch, na ktorom je lôžko umiestnené. Ak chcete nájsť konkrétne miesto, vyhľadajte ho postupným stlačením každej postele.

Keďže spoj čela a nohy postele je najviac namáhaný, je pravdepodobné, že práve z tohto miesta vychádza vŕzganie. Ďalej skontrolujte skrutky a spoj a nezabudnite skontrolovať mriežky. Problémy môžu nastať napríklad vtedy, keď sa trú o seba alebo o rámy postele.

Ak ste posteľ prešli kúsok po kúsku a s hlavou v smútku ste stále neodhalili príčinu vŕzgania, zamerajte sa na podlahu. Skontrolujte, či je posteľ na 100 % rovnom povrchu. Ak zistíte nepravidelnosti, môžu byť príčinou nepríjemných zvukov.

Ako opraviť

Odhalená príčina vŕzgania? Zavolajte 3-krát! Kudos! Rýchlo to napravíme, aby ste dnes mohli nerušene spať.

V prípade, že ste zistili problém s uvoľnenými skrutkami a kĺbmi, všetko dobre namažte a utiahnite. Na mazanie možno použiť vosk na sviečky, parafín alebo silikónový olej v spreji. Utiahnite vhodným skrutkovačom alebo aku vŕtačkou s vhodným vrtákom.

Ak bol problém spôsobený trením dvoch lamiel o seba (najčastejšie v bedrovej oblasti, kde je posteľ najviac zaťažená) alebo o rám postele, máte niekoľko možností riešenia. Oblasť buď namažte rovnakými prípravkami, aké sa odporúčajú na mazanie skrutiek. Ďalšou možnosťou je nalepiť na problémové miesto koberec alebo inú mäkkú pásku, prípadne mriežku vystlať kusom látky. Pri lamelových roštoch s nastaviteľnou tuhosťou je možné manipulovať s plastovými klzákmi tak, aby sa o seba netreli, a nakoniec ich namazať. V prípade pevného roštu skontrolujte, či sú dosky pevne pripevnené k lôžku pomocou skrutiek.

V prípade nerovnej podlahy je oprava najjednoduchšia – podoprite nohy postele, aby sa vyrovnala.

Pri výbere postele venujte pozornosť výberu materiálu

Dúfame, že ste problém zistili a pomocou našich rád ste ho dokázali odstrániť. Na záver by sme vám chceli povedať, že vŕzgajúca posteľ neznamená, že je nekvalitná, a často ide len o ľahkú opravu, ktorá vám pomôže zbaviť sa problému.

Keď si v budúcnosti budete kupovať novú posteľ, uistite sa, že ste si vybrali kvalitný materiál, napríklad masívne drevo. Nábytok Gregory ponúka kvalitné postele z masívneho dreva v mnohých dizajnoch, z ktorých si môžete vybrať.

Ďalšie články

Kam ďalej?

Nakupujete vo veľkom?

Potrebujete vybaviť reštauráciu, hotelalebo kanceláriu? Urobte dopyt a my Vás kontaktujeme s veľkoobchodnú ponukou masívneho nábytku.

Poslať dopyt

Alebo napíšte priamo na e-mail: info@gregorynabytek.czalebo volajte 774 935 632.



Napíšte nám, radi Vám pomôžeme s výberom tovaru.



Táto stránka je chránená pred spamen pomocou reCAPTCHA od Spoločnosti Google.
Zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky.

Dáme Vám zľavu!

Prihláste si odber nášho newsletteru a získajte zľavu 3% na Váš nákup.