Vyhľadať
Close this search box.

Napíšte nám

Ako zariadiť spálňu?

Spálňa je miesto, kde by sme sa mali cítiť mimoriadne pohodlne, aby sme mohli pohodlne zaspávať, spať a prebúdzať sa. Je dôležité, aby sme našli pohodlný a praktický nábytok, farby, ktoré navodzujú pokoj, a kvety, ktoré zabezpečujú dobré čistenie vzduchu.

Výber postele, matraca a vankúšov

V spálni sa môžeme zaobísť bez mnohých vecí, ale posteľ medzi ne rozhodne nepatrí. Pri jeho výbere zvážte jeho veľkosť. Nie je cieľom zaobstarať si manželskú posteľ s rozmermi 200 x 200 cm, aby sa do izby zmestila a pôsobila vzdušne. Existujú však aj menšie veľkosti postelí, ktoré nájdete napríklad v internetovom obchode Gregory nábytok. Ide o kvalitné dubové postele, ktoré sa môžu pochváliť nielen kvalitou použitého materiálu, ale aj pevnosťou, odolnosťou, dlhou životnosťou a v neposlednom rade jednoduchou a elegantnou nadčasovosťou. Ak si netrúfate vybrať si posteľ sami, radi vám v tomto smere poradíme.

Okrem kvalitnej postele, ktorá pri pohybe nevydáva nepríjemné vŕzgajúce zvuky, je pre dobrý spánok veľmi dôležitý aj výber matraca. Bežne sú k dispozícii penové, pružinové alebo latexové matrace a pri ich výbere je potrebné zohľadniť rôzne aspekty, napríklad hmotnosť človeka, ale aj polohu, v ktorej najčastejšie spí.

Poloha počas spánku súvisí aj s výberom vankúša, ktorý rovnako ako matrac pomáha podporovať správne držanie tela počas spánku. Spíte radi na chrbte? V takom prípade si pod hlavu vyberte menší vankúš, ale ak sa najlepšie cítite, keď spíte na boku, vyberte si väčší a pevnejší vankúš, ktorý v tejto polohe udrží vašu chrbticu v rovine.

Miesto na odloženie knihy alebo pohára vody

Predstavte si idylický večer, keď ležíte v posteli s otvorenou napínavou knihou. Po prečítaní kapitoly ju chcete odložiť a oddávať sa nerušenému spánku, ale kam? Samozrejme, tento problém nemusíte riešiť, ak máte vedľa postele nočný stolík. Môžete si ho objednať z rovnakej kolekcie ako posteľ v internetovom obchode, čím si zabezpečíte jednotný vzhľad spálne, ktorý bude príjemný na pohľad.

Umiestnenie nábytku

Nenechávajte na náhodu, kde budú jednotlivé kusy nábytku umiestnené. Ak je vaša spálňa priestranná, umožnite prístup k posteli z oboch strán a umiestnite elektroniku čo najďalej od postele. Odporúča sa tiež, aby posteľ nebola umiestnená priamo oproti oknu, kde by ste mohli byť vystavení svetlu z ulice, čo by mohlo zhoršiť kvalitu vášho spánku. A v neposlednom rade, samozrejme, orientujte všetko tak, aby to bolo pre vás príjemné a príťažlivé.

Úložné priestory

Ak nemáte doma vyhradenú miestnosť na uloženie všetkého oblečenia alebo bielizne, určite sa nezaobídete bez úložného priestoru. Ak máte veľa vecí na uloženie, najlepšou možnosťou je zaobstarať si komodu a skriňu z masívneho dreva. Ak je však vaša spálňa menšia, vyberte si jeden kus a zaobstarajte si posteľ s úložným priestorom ukrytým pod zdvíhacím roštom alebo vo forme zásuviek.

Farby, výzdoba a čistota

Určite bez rozmýšľania viete povedať, či sa vaše predstavy o spálni uberajú skôr moderným alebo rustikálnym smerom. Ak sa vaše predstavy prikláňajú k modernému štýlu, vyberte si jednoduché a minimalistické doplnky, ktoré vyniknú. V druhom prípade doplňte spálňu kvetmi a inými rustikálnymi prvkami, ako sú drevené doplnky.

Pokiaľ ide o farby, kombinujte ich, ale nekombinujte. Dominantná farba je prírodná – t. j. farba nábytku. Zvoľte si neutrálnu farbu, ktorá sa hodí k posteľnej bielizni, prípadne k závesom. Aby spálňa nebola nevýrazná, vyberte si dizajnovú farbu, ktorá všetko rozžiari. Najskôr sa používa kráľovská modrá, smaragdovo zelená, ale aj rôzne odtiene červenej, ktoré vzbudzujú vášeň. Ak sa rozhodnete pre červenú, nepreháňajte to. Môže byť agresívna vo väčšej miere.

Do spálne pridajte svetlá, z ktorých niektoré budú dostatočne svietiť, zatiaľ čo iné poskytnú tlmené svetlo, pri ktorom sa bude dobre čítať, alebo si len posvietite na cestu, keď budete potrebovať ísť v noci do detskej izby.

Nepodceňujte čistenie a čistotu

Aj keď sa môže zdať, že vzhľad spálne je dokonalý, stále chýba niekoľko zásadných krokov, aby to tak bolo. Vetrajte často, ale aspoň po prebudení a pred spaním, čo mimochodom prispieva k dosiahnutiu ideálnej teploty na spánok, ktorá sa pohybuje medzi 16 a 20 °C. Nakoniec nezabúdajte na pravidelné utieranie prachu a čistenie spálne, vďaka čomu sa vám bude oveľa lepšie spať.

Tip na záver: Vyberte si nábytok do spálne od spoločnosti Gregory nábytok, aby ste to nepreháňali s odtieňmi dreva alebo materiálmi, ktoré by nakoniec nemuseli vyzerať dobre. Preto ho zvoľte tak, aby výsledkom bola kombinácia dvoch alebo najviac troch materiálov.

Ďalšie články

Kam ďalej?

Nakupujete vo veľkom?

Potrebujete vybaviť reštauráciu, hotelalebo kanceláriu? Urobte dopyt a my Vás kontaktujeme s veľkoobchodnú ponukou masívneho nábytku.

Poslať dopyt

Alebo napíšte priamo na e-mail: info@gregorynabytek.czalebo volajte 774 935 632.



Napíšte nám, radi Vám pomôžeme s výberom tovaru.



Táto stránka je chránená pred spamen pomocou reCAPTCHA od Spoločnosti Google.
Zásady ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky.

Dáme Vám zľavu!

Prihláste si odber nášho newsletteru a získajte zľavu 3% na Váš nákup.